Směs z bílého zelí, polohrubé mouky a dalších ingrediencí, promíchaná s kostičkami uzeniny, nalitá na plech vyložený pečícím papírem a v troubě upečená dozlatova.
Ingredience:
300 g | bílého zelí |
100 g | uzeniny |
1 hrnek | polohrubé mouky |
1/2 hrnku | mléka |
1 lžíce | podravky |
2 ks | vejce |
1 dcl | oleje |
pálivá paprika | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Zelí nastrouháme na jemno, uzeninu pokrájíme na kostičky
2. Přidáme polohrubou mouku, vejce, koření, mléko, olej a vše důkladně propracujeme
3. Na plech dáme pečící papír, nalijeme těsto, důkladně rozetřeme a pečeme v troubě při 180 C dozlatova
4. Zelňáky v plechu nakrájíme a podáváme s čajem.
Recept nám poslal Dalibor Marounek