REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelňačka s klobásou a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hutná obědová polévka z kysaného zelí, hub, klobásy a dalších ingrediencí.


Ingredience:
400 gkysaného zelí
300 gklobásy
100 gčerstvých hub nebo mražených
2 lžícemleté sladké papriky
2 lžíceoleje
2 ksmenších brambor
1 ksvelké cibule
1 lmasového vývaru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na jemné kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme mletou sladkou paprikou a za stálého míchání zalijeme masovým vývarem
2. Pak do hrnce přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby i překrájené kysané zelí, přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna vaříme do poloměkka
3. Mezi tím oloupeme brambory, nastrouháme na jemno a v polovině vaření jimi zahustíme polévku a vše uvaříme doměkka
4. Nakonec do polévky přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a opečenou v pánvi na sucho, krátce povaříme a dochutíme solí i pepřem.

Doporučení:

Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy