Hutná obědová polévka z kysaného zelí, hub, klobásy a dalších ingrediencí zahuštěná nastrouhanými brambory.
Ingredience:
400 g | kysaného zelí |
300 g | klobásy |
100 g | čerstvých hub nebo mražených |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
2 lžíce | oleje |
2 ks | menších brambor |
1 ks | velké cibule |
1 l | masového vývaru |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
- Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na jemné kostičky nakrájenou cibuli, zasypeme mletou sladkou paprikou a za stálého míchání zalijeme masovým vývarem.
- Pak do hrnce přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené houby i překrájené kysané zelí, přivedeme k varu, teplotu snížíme a zvolna vaříme do poloměkka.
- Mezitím oloupeme brambory, nastrouháme je najemno a v polovině vaření jimi zahustíme polévku a vše uvaříme doměkka.
- Nakonec do polévky přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a opečenou v pánvi na sucho, krátce povaříme a dochutíme solí i pepřem.
Polévku můžeme zjemnit zakysanou smetanou.