Velmi vydatná polévka z vývaru z uzeného masa, hub, zelí, brambor, zakysané smetany a dalších ingrediencí.
Ingredience:
300 g | klobásy |
200 g | čerstvých hub |
3 l | uzeného vývaru |
200 ml | zakysané smetany |
1 sáček | kysaného zelí |
5 lžic | rajského protlaku |
3 ks | středně velké brambory |
2 ks | cibule |
červená sladká paprika | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle osmahneme pokrájenou cibuli společně s klobásou, když cibulka zezlátne přidáme houby a podlijeme trochou vývaru, houby podusíme do měkka
2. Přilijeme zbytek vývaru, přidáme pokrájené brambory a zelí, vsypeme půl sáčku sladké papriky a vaříme až brambory a zelí změkne
3. Nakonec přidáme rajský protlak (lze nahradit kečupem), promícháme a vlijeme kysanou smetanu, ochutíme pepřem a solí a ještě 5 minut povaříme.
Podáváme s pečivem.
Poznámka:Autor: Dalibor Marounek