REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový salát s česnekem a zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát připravený ze salátové okurky, naťové cibulky, řapíkatého celeru, rajčat, paprik a ředkviček, ochucený jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
1 svazekředkviček
3 ksrajčat
2 ksstonky řapíkatého celeru
2 ksnaťové cibulky
1 kssalátové okurky
1 ksvětší masité papriky
Na jogurtovou zálivku:
250 gbílého jogurtu
2 lžíceolivového oleje
1 lžičkacukru
1 ksstroužek česneku
šťáva z 1/2 ks citrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Omytou salátovou okurku nakrájíme na kostičky
2. Do mísy k okurce přidáme očištěné, na kousky nakrájené stonky řapíkatého celeru, nakrájenou papriku zbavenou jadřince, pokrájená rajčata a očištěné, na kolečka nakrájené ředkvičky
3. Salát přelijeme jogurtovou zálivkou, lehce vše promícháme a necháme chvíli v lednici vychladit.

Příprava jogurtové zálivky:
Jogurt rozmícháme s utřeným stroužkem česneku, olivovým olejem, cukrem a šťávou z citrónu, zálivku okořeníme pepřem a osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy