REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninový obědový salát s kostičkami sýra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listy salátu lollo biondo a lollo rosso promíchané s mladými listy špenátu, olivami, cherry rajčátky, polníčkem, případně s dalšími listy, jako s listy ledového salátu, endivií, roketou …, nakonec dochucené kolečky na tenko pokrájené cibule, kostičkami modrého sýru, pepřem, solí a sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
8-10 kscherry rajčátek
1 kshlávky salátu lollo biondo
1 kshlávky salátu lollo rosso
1 ksvětší cibule
120 gmodrého sýra (např: niva)
1 hrstčerných nebo i zelených oliv bez pecek
3-4 hrstisměsi čerstvých zelených listů mladého špenátu, endivie, rokety ...
čerstvě namletý pepř
sůl
Na salátovou zálivku:
2 lžícecukru
2 lžíceocta
1/2 lžičkysoli
2 dclvody

Postup:

1. Všechny listy propláchneme pod studenou tekoucí vodou, ty větší, dobře okapané, natrháme na menší kousky, ve větší míse listy promícháme
2. Přidáme olivy, přepůlená cherry rajčátka a na tenká kolečka nakrájenou cibuli, pak salát přelijeme salátovou zálivkou
3. Nakonec salát mírně osolíme, opepříme a doplníme o kostičky modrého sýra, opět promícháme a nejlépe ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy