Plátky brambor, mrkve, celeru, petržele, hermelínu a špalíčky slaniny upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
600 g | brambor |
450 g | celeru |
400 g | petržele |
400 g | mrkve |
350 g | hermelínu |
200 g | slaniny vcelku |
2 lžíce | olivového oleje |
5 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory, celer, mrkev i petržel oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy
2. Přidáme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, olivový olej, sůl, mletý pepř a dobře vše promícháme, aby se všechny plátky obalily olejem
3. Pak zeleninu vyskládáme spolu se slaninou nakrájenou na špalíky a hermelínem nakrájeným na tenké plátky do zapékací mísy, poslední vrstvou by měl být sýr
4. Zakryjeme alobalem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme 25 minut, potom alobal sundáme a pečeme ještě asi 20 minut dozlatova.
Místo hermelínu můžeme použít i strouhaný tvrdý sýr.