REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninoví utopenci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu naloženi špekáčci spolu s květákem, mrkví, zelím, celerem, paprikou a křenem.


Ingredience:
Rozpis asi na 4 l láhev:
10 ksmalých růžiček květáku + voda
10 ksšpekáčků
3 ksstonků řapíkatého celeru
3 ksmrkve
2 ksčervené kapie
1 kszelené kapie
1 kspapriky
1 ksmenšího křenu
1/2 kshlávkového zelí
Na nálev:
3 lžičkycukru
1 lžičkasoli
400 mlvody
400 mlocta
12 kskuliček černého pepře
7 kskuliček nového koření
4 ksbobkových listů

Postup:

1. Ocet s vodou přivedeme k varu, přidáme kuličky nového koření i pepře, bobkové listy, cukr, sůl a zvolna několik minut vaříme, pak ochutnáme a podle vlastní chuti dochutíme
2. Růžičky květáku uvaříme do poloměkka a necháme okapat, celer nakrájíme na 1 cm špalíčky a oloupaný křen na tenká kolečka
3. Kapie i papriku očistíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupané mrkve nakrájíme na trochu silnější kolečka a zelí pokrájíme na nudličky
4. Špekáčky oloupeme, rozřízneme a vložíme do nich trochu zelí, pár kousků kapie a papriky
5. Pak zbylou veškerou zeleninu promícháme, částí směsi poklademe dno, jako další vrstvu dáme několik špekáčků, pak znovu zeleninu, špekáčky …
6. Když je sklenice plná, zalijeme utopence nálevem až po horní vrstvu, uzavřeme a necháme odpočívat 5-7 dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy