REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninoví utopenci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve sladkokyselém nálevu naloženi špekáčci spolu s květákem, mrkví, zelím, celerem, paprikou a křenem.


Ingredience:
Rozpis asi na 4 l láhev:
10 ksmalých růžiček květáku + voda
10 ksšpekáčků
3 ksstonků řapíkatého celeru
3 ksmrkve
2 ksčervené kapie
1 kszelené kapie
1 kspapriky
1 ksmenšího křenu
1/2 kshlávkového zelí
Na nálev:
3 lžičkycukru
1 lžičkasoli
400 mlvody
400 mlocta
12 kskuliček černého pepře
7 kskuliček nového koření
4 ksbobkových listů

Postup:

1. Ocet s vodou přivedeme k varu, přidáme kuličky nového koření i pepře, bobkové listy, cukr, sůl a zvolna několik minut vaříme, pak ochutnáme a podle vlastní chuti dochutíme
2. Růžičky květáku uvaříme do poloměkka a necháme okapat, celer nakrájíme na 1 cm špalíčky a oloupaný křen na tenká kolečka
3. Kapie i papriku očistíme a nakrájíme na tenké proužky, oloupané mrkve nakrájíme na trochu silnější kolečka a zelí pokrájíme na nudličky
4. Špekáčky oloupeme, rozřízneme a vložíme do nich trochu zelí, pár kousků kapie a papriky
5. Pak zbylou veškerou zeleninu promícháme, částí směsi poklademe dno, jako další vrstvu dáme několik špekáčků, pak znovu zeleninu, špekáčky …
6. Když je sklenice plná, zalijeme utopence nálevem až po horní vrstvu, uzavřeme a necháme odpočívat 5-7 dní.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy