Okořeněné smažené krokety z povařené zeleniny, vepřového masa ve vlastní šťávě a dalších ingrediencí.
Ingredience:
330 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
200 g | kapusty |
150 g | květáku |
150 g | mrkve |
4 lžíce | strouhanky |
1 lžíce | hladké mouky |
2 dl | mléka |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
voda | |
sůl | |
Na obalení: | |
80 g | strouhanky |
50 g | hladké mouky |
1 ks | vejce |
Postup:
1. Očištěnou mrkev, na růžičky rozebraný květák dáme do vařící osolené vody, chvíli vaříme, pak přidáme na menší kousky nakrájenou kapustu a vše uvaříme doměkka, scedíme, nakrájíme na drobné kousky
2. Maso vyjmeme z konzervy, sádlo oddělíme, zpěníme na něm oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, usmažíme světlou jíšku, zředíme mlékem, dobře rozmícháme a uvaříme hustou omáčku 3. Do omáčky přidáme na menší kousky nakrájené vepřové maso, zeleninu, strouhanku, opepříme, osolíme, dobře promícháme a vytvarujeme 8 kroket 4. Krokety obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a usmažíme po všech stranách na rozpáleném oleji dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené. Příprava jíšky viz. recept: Jíška.