REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninové chlebíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlebíčky z cukety, olivového oleje, vinného octa ….


Ingredience:
500 gcukety (2 kousky)
2 ksrajčat
6 ksstroužků česneku
2 lžíceolivového oleje
1 žícevinného octa
zelená petrželka
máslo
veka

Postup:

1. Cuketu pečeme nasucho ve středně vyhřáté troubě (175 °C), až slupka začne hnědnout a na povrchu naskakují puchýře, pak ji oloupeme a vidličkou rozmělníme na kaši
2. Rajčata spaříme, oloupeme a dužinu (bez zrníček) nakrájíme na drobné kousky
3. Do cuketové kaše přidáme nakrájené kousky rajčat, olivový olej, vinný ocet, jemně nasekanou petrželku, 4 ks stroužků prolisovaného česneku a vše dobře promícháme
4. Necháme v chladu rozležet
5. Plátky veky slabě potřeme máslem, naneseme zeleninovou směs a zdobíme podle své fantazie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy