REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová směs pod maso

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polotovar vhodný jako základ pod pečené nebo dušené maso.


Ingredience:
1 kgmrkve
800 gceleru
500 gpetržele
voda
Na nálev:
1 lvody
1/4 locta
30 gsoli

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, promícháme a v malém množství vody uvaříme doměkka
2. Povařenou zeleninu zcedíme a nasypeme do sklenic, zalijeme nálevem, důkladně uzavřeme víčky
3. Sterilujeme 30 minut při teplotě 85 °C.

Příprava nálevu:
Vodu s octem a solí přivedeme k varu, ale dále nevaříme.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy