REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s vložkou rýže

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dušená zelenina ve vývaru s vložkou z rýže.


Ingredience:
0,5 lvody
0,5 ksbrukve
1 ksmenší mrkve
1 ksžloutku
1,5 lžícemásla
0,5 lžícerostlinného tuku
1 lžícehladké mouky
1 dlsmetany
hrstka rýže
petrželka
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nastrouháme, dáme dusit na rozpáleném másle a za stálého míchání přisypeme hladkou mouku
2. Dušenou zeleninu zalijeme vodou, osolíme, přidáme rýži a vaříme, až je rýže měkká
3. Do misky dáme žloutek, zalijeme smetanou a promícháme
4. Na to nalijeme těsně před podáváním polévku a přidáme na jemno nasekanou petrželku. Polévka se již nesmí vařit, aby se nesrazila!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy