REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s drožďovými nočky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka z podušené zeleniny opečené na slanině, podávaná s vložkou drožďových nočků.


Ingredience:
300 gslaniny
1,5 lzeleninového vývaru
2 kskarotky
1 kspórku
1 kscibule
1/2 kscelerového kořene
Na nočky:
125 ginstantního droždí
125 gmouky
2 kssyrových nastrouhaných brambor
1 ksvejce
1 kscibule
3/8 lvody
2 lžícenasekané petrželky
1 lžičkamásla
mletý pepř
muškát
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, oloupanou karotku na silná kolečka, oloupaný celer na drobné kostičky a pórek na plátky
2. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli, zeleninu a vše společně podusíme, pak přilijeme zeleninový vývar a vaříme doměkka (asi 15 minut)
3. Do vody vložíme máslo, instantní droždí, sůl, krátce povaříme, potom přimícháme na drobno nakrájenou cibuli, nastrouhané brambory, mouku, vejce a ochutíme pepřem, muškátem i na drobno nasekanou petrželkou
4. Z připravené hmoty pomocí dvou čajových lžiček vykrajujeme nočky, které dáme do vroucí zeleninové polévky a vaříme asi 3-4 minuty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy