REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhaná zelenina, opečená na másle, povařená zalitá vodou, polévka servírovaná s drožďovými knedlíčky zavařenými přímo v polévce.


Ingredience:
250 gkořenové zeleniny
50 gmásla
1 lvody
2-3 kskuličky černého pepře
2-3 kskuličky nového koření
polévkové koření
vegeta
Na drožďové knedlíčky:
100 gdroždí
50 gstrouhanky
50 gmásla
50 gcibule
1 ksstroužek česneku
1 ksvejce
majoránka
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nastrouháme a zarestujeme na másle dozlatova
2. Opečenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme koření a trochu vegety a dáme vařit
3. Na rozpáleném másle zarestujeme droždí s jemně nasekanou cibulkou, opékáme tak dlouho, až začne vonět po játrech
4. Pak směs odstavíme ze zdroje tepla a přidáme vejce, utřený česnek i strouhanku a směs dochutíme pepřem, solí a majoránkou
5. Pomocí dvou lžiček tvoříme malé nočky, které zavařujeme do hotové vařící polévky, nočky vaříme 5-7 minut
6. Nakonec polévku dochutíme vegetou a polévkovým kořením.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy