Nastrouhaná zelenina, opečená na másle, povařená zalitá vodou, polévka servírovaná s drožďovými knedlíčky zavařenými přímo v polévce.
Ingredience:
250 g | kořenové zeleniny |
50 g | másla |
1 l | vody |
2-3 ks | kuličky černého pepře |
2-3 ks | kuličky nového koření |
polévkové koření | |
vegeta | |
Na drožďové knedlíčky: | |
100 g | droždí |
50 g | strouhanky |
50 g | másla |
50 g | cibule |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | vejce |
majoránka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou zeleninu nastrouháme a zarestujeme na másle dozlatova
2. Opečenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme koření a trochu vegety a dáme vařit
3. Na rozpáleném másle zarestujeme droždí s jemně nasekanou cibulkou, opékáme tak dlouho, až začne vonět po játrech
4. Pak směs odstavíme ze zdroje tepla a přidáme vejce, utřený česnek i strouhanku a směs dochutíme pepřem, solí a majoránkou
5. Pomocí dvou lžiček tvoříme malé nočky, které zavařujeme do hotové vařící polévky, nočky vaříme 5-7 minut
6. Nakonec polévku dochutíme vegetou a polévkovým kořením.