REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zeleninová bomba

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát z hlávkového salátu, žampiónů, rajčátek, papriky a krůtí šunky, dochucený zálivkou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
100 gkrůtí šunky
80 gžampiónů
80 gmalých rajčátek
2 kshlávkového salátu
2 ksčervené cibule
1 ksžluté papriky (zelená)
Zálivka:
2 lžíceoleje
2 lžíceoctu
1 lžícecukru
3 lžicevody
sůl

Postup:

1. Hlávkový salát zbavíme zvadlých listů, rozkrojíme na 4 díly, pod tekoucí vodou důkladně opláchneme, nechámeokapat a natrháme na menší kousky
2. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenčí plátky
3. Rajčátka opláchneme a rozkrojíme
4. Šunku nakrájíme na menší kousky
5. Papriku opláchneme, zbavíme semen a nakrájíme na menší nudličky
6. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka
7. Vše dáme do mísy a zalijeme připravenou zálivkou smíchanou z octu, cukru, soli oleje, vody, zlehka promícháme a ihned podáváme.

Doporučení:

Místo octa můžeme použít citrónovou šťávu.Zálivky do salátu nedáváme příliš mnoho (zelenina se má zálivkou jen obalit a ne v ní plavat), abychom ji spolu se zeleninou snědli, protože se do ní vyluhují vitamíny.

Poznámka:

Listové saláty podáváme ihned po připravení, aby zelenina v zálivce zůstala křupavá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy