REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené stromečky s čajem Matcha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené stromečky krásně zbarvení díky čaji Matcha do zelena.


Ingredience:
2 plné hrnečkypolohrubé mouky
3/4 hrnčekupráškového cukru
1-2 lžíceprášku čaje Matcha
250 gmargarínu
větší špetka soli
dekorativní třpitivý cukr, nebo stačí obyčejný krystalový cukr
papír na pečení, potravinářská fólie a forma - vykrajovátko na stromeček

Postup:

1. Mouku promícháme se solí a prosijeme ji
2. V misce vyšleháme povolené máslo nebo margarín do pěny, přidáme prášek čaje a šleháme, až vznikne celistvá hmota
3. Přidáme cukr a opět hmotu vyšleháme, nakonec zapracujeme mouku, těsto na pomoučené pracovní ploše ještě důkladně propracujeme
4. Rozválíme nejlépe mezi dvěma fóliemi na šířku cca 5 mm
5. Vykrájíme stromečky, ty opatrně klademe na plech vyložený papírem na pečení, sypeme dekorativním, nebo krystalovým cukrem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C, ale pozor, nesmíme nechat stromky zhnědnout, pak by nevynikla jejich barva!

Doporučení:

1 hrneček – 250 ml

Poznámka:

Matcha je 100 % zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek, při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky, jedna jeho porce má stejné množství nutričních látek jako 10 šálků běžného zeleného čaje … má výrazné detoxikační účinky, pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi, až 4x rychleji spaluje jídlo v těle, zvyšuje soustředění a paměť, zlepšuje náladu, vhodný je i pro diabetiky …Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Jubilejní Burgerfest přivítal 21 000 návštěvníků a trhnul rekord s největším burgerem

10. ročník Burgerfestu, který se o víkendu uskutečnil na holešovickém Výstavišti se skutečně vydařil. Kromě dokonalého počasí po celou dobu akce si jej užilo přes 21 000 návštěvníků a došlo i na rekord. Tím byl největší burger v České republice, který vážil 95 kg a měřil 98 na 24 cm, díky čemuž se podařilo jej zapsat i do České knihy rekordů. Celkem se na akci zkonzumovalo 45.000 burgerů v 53 bistrech a restauracích, proběhlo 10 workshopů a kuchařských show, byly zvoleny nejlepší restaurace a rozdaly se ceny v hodnotě přesahující 500 000 Kč.

číst dále ...

Červená řepa jako nepostradatelná lahůdka nejen do upršených podzimních dnů

Pro všechny milovníky barevných jídel máme skvělou zprávu. Nastává čas připravit si krásné pokrmy, které potěší na pohled v době šedivých dnů, ale zároveň budou také vitamínovou bombou, kterou v těchto dlouhých měsících jako když najdete! Červená řepa je hvězda nejen podzimní kuchyně a dokáže svou chutí pořádně překvapit. Připravte si s námi originální recepty!

číst dále ...

Celer jako výtečná surovina tentokrát v hlavní roli

Možná i vy patříte mezi ty, kteří považují celer za nudnou zeleninu, která je vhodná maximálně do vývaru či do oblíbené svíčkové. Nenechte se však mýlit a dejte mu šanci. Pověřte celer hlavní úlohou ve své kuchyni a zkuste z něj vykouzlit originální dobroty. Uvidíte, že tento zdánlivě nenápadný kousek umí pořádně překvapit!

číst dále ...

Vyhlášen byl Evropský den ekologického zemědělství, slavit se bude 23. září

Evropský parlament, Rada Evropské unie a Evropská komise, tři klíčové instituce EU, dnes podepsaly společné prohlášení, kterým oficiálně vyhlásily 23. září Evropským dnem ekologického zemědělství.

číst dále ...

Vlašské ořechy. Víte, jak s nimi nakládat?

S plody ořešáku královského se pravděpodobně setkal každý z nás. Podobnost zvrásněných jader vlašských ořechů s mozkem je velmi příznačná, neboť vysoký obsah omega-3 mastných kyselin účinně podporuje funkci mozku.

číst dále ...

Dýňová sezóna na obzoru: Připravte si originální recepty na ohni

Léto už se pomalu blíží ke konci, ale počasí ještě stále přeje grilování, a proto je nejvyšší čas si tuto oblíbenou sezónu ještě trošku užít. Zkuste si kulinářské tvoření na ohni zpestřit a vsaďte na dýně. Jejich sezóna začíná koncem srpna a trvá až do prvních mrazíků. Máte tak spoustu času vyzkoušet neotřelé recepty.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy