REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené stromečky s čajem Matcha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené stromečky krásně zbarvení díky čaji Matcha do zelena.


Ingredience:
2 plné hrnečkypolohrubé mouky
3/4 hrnčekupráškového cukru
1-2 lžíceprášku čaje Matcha
250 gmargarínu
větší špetka soli
dekorativní třpitivý cukr, nebo stačí obyčejný krystalový cukr
papír na pečení, potravinářská fólie a forma - vykrajovátko na stromeček

Postup:

1. Mouku promícháme se solí a prosijeme ji
2. V misce vyšleháme povolené máslo nebo margarín do pěny, přidáme prášek čaje a šleháme, až vznikne celistvá hmota
3. Přidáme cukr a opět hmotu vyšleháme, nakonec zapracujeme mouku, těsto na pomoučené pracovní ploše ještě důkladně propracujeme
4. Rozválíme nejlépe mezi dvěma fóliemi na šířku cca 5 mm
5. Vykrájíme stromečky, ty opatrně klademe na plech vyložený papírem na pečení, sypeme dekorativním, nebo krystalovým cukrem
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C, ale pozor, nesmíme nechat stromky zhnědnout, pak by nevynikla jejich barva!

Doporučení:

1 hrneček – 250 ml

Poznámka:

Matcha je 100 % zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek, při jeho výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, přísady ani konzervační látky, jedna jeho porce má stejné množství nutričních látek jako 10 šálků běžného zeleného čaje … má výrazné detoxikační účinky, pomáhá snížit cholesterol a cukr v krvi, až 4x rychleji spaluje jídlo v těle, zvyšuje soustředění a paměť, zlepšuje náladu, vhodný je i pro diabetiky …Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy