REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zelené fazolky na másle se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle orestované fazolové lusky spolu se šunkou a kořením.


Ingredience:
500 gzelených fazolových lusků
150 gšunky
2 ksstroužky česneku
nasekaný čerstvý tymián
máslo
pepř
sůl

Postup:

1. Fazolky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak jim zařízneme špičaté konce
2. Připravené fazolky nasypeme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit
3. Scedíme a necháme opět důkladně okapat
4. Na vyšší pánvi rozpálíme máslo, přidáme fazolky, nakrájenou šunku a za stálého míchání zhruba 5 minut restujeme
5. Na závěr přidáme nakrájený česnek, nasekaný tymián, osolíme a opepříme
6. Podáváme teplé jako přílohu k masu, drůbeži, rybě nebo samotné jako lehkou večeři.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy