Na pánvi na másle orestované fazolové lusky spolu se šunkou a kořením.
Ingredience:
500 g | zelených fazolových lusků |
150 g | šunky |
2 ks | stroužky česneku |
nasekaný čerstvý tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Fazolky propláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat, pak jim zařízneme špičaté konce
2. Připravené fazolky nasypeme do vroucí vody a necháme 5 minut povařit
3. Scedíme a necháme opět důkladně okapat
4. Na vyšší pánvi rozpálíme máslo, přidáme fazolky, nakrájenou šunku a za stálého míchání zhruba 5 minut restujeme
5. Na závěr přidáme nakrájený česnek, nasekaný tymián, osolíme a opepříme
6. Podáváme teplé jako přílohu k masu, drůbeži, rybě nebo samotné jako lehkou večeři.
Text i foto: D. Marounek