Naklepaná žebírka obalená v těstíčku z hladké mouky, vejcích a strouhance smíchané s rozsekaným sterilovaným hráškem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | vepřových žebírek |
sůl | |
ztužený tuk na smažení | |
Na těstíčko: | |
2 ks | vejce |
80 g | hladké mouky |
50 g | sterilovaného hrášku |
1 dl | mléka |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si připravíme těstíčko; prosátou mouku spojíme s vajíčky a pomocí mléka zředíme na potřebnou hustotu
2. Osolíme a vmícháme do něj okapaný na drobno rozsekaný hrášek
3. Hotové těstíčko necháme 30 minut odpočinout
4. Ze žebírek odsekneme páteřní kost, maso asi do poloviny uvolníme od kosti, při okrajích nařízneme, pak naklepeme, osolíme
5. Připravená žebírka namáčíme v těstíčku a v dobře rozehřátém tuku smažíme, po obou stranách, dozlatova.
– Jako přílohu podáváme vařený brambory se zeleninovým salátem, ale můžeme použít i bramborový salát, nebo salát francouzský.