REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Žďárská zelňačka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krajová polévka připravená ze skopového masa, kyselého zelí, hladké mouky, mletého zázvoru …, servírovaná zdobená kolečky citrónu a šlehačkou.


Ingredience:
350 gkyselého zelí
150 gskopového předního masa
50 ghladké mouky
50 gcibule
50 gsádla
1 dlšlehačky 33 %
1 kscitrónu
špetka mletého závoru
kmletý pepř
česne
voda
sůl

Postup:

1. Omyté skopové maso zvolna uvaříme do měkka v osolené vodě, necháme ho vychladnout a nakrájíme nadrobno
2. Kyselé zelí překrájíme, zalijeme částí vývaru z masa a dusíme 30 minut pod poklicí
3. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme prosetou hladkou mouku, uděláme světlou jíšku, zalijeme ji zbylým vývarem, rozšleháme, přivedeme do varu a půl hodiny vaříme
4. Přidáme nakrájené maso, dušené zelí, rozetřený česnek, mletý pepř, zázvor a ještě povaříme asi 10 minut
5. Při podávání přidáváme do každé porce kopeček šlehačky a kolečko citronu.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy