Kostky z vepřové krkovice a jater napíchané na jehle spolu se slaninou, cibulí a paprikou, opečené na pánvi.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | vepřové krkovice |
200 g | vepřových jater |
100 g | tučné slaniny |
200 ml | vývaru |
2 ks | velké cibule |
1 ks | červené papriky |
1-2 snítky | rozmarýnu |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Krkovici i játra opláchneme pod tekoucí vodou, pak je necháme důkladně okapat, maso nakrájíme na stejně velké kostky
2. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme
3. Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky
4. Vše ochutíme solí, mletým pepřem, nadrobno natrhaným rozmarýnem a střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle
5. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji špízy opékáme ze všech stran asi 12-15 minut
6. V této fázi špízy podlijeme vývarem a krátce podusíme
7. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou, kterou ještě dochutíme solí.
Podáváme s chlebem nebo pečenými brambory.