REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnický špíz z vepřového masa

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z vepřové krkovice a jater napíchané na jehle spolu se slaninou, cibulí a paprikou, opečené na pánvi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvepřové krkovice
200 gvepřových jater
100 gtučné slaniny
200 mlvývaru
2 ksvelké cibule
1 ksčervené papriky
1-2 snítkyrozmarýnu
mletý pepř
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Krkovici i játra opláchneme pod tekoucí vodou, pak je necháme důkladně okapat, maso nakrájíme na stejně velké kostky
2. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme
3. Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky
4. Vše ochutíme solí, mletým pepřem, nadrobno natrhaným rozmarýnem a střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle
5. Na pánvi na dobře rozpáleném oleji špízy opékáme ze všech stran asi 12-15 minut
6. V této fázi špízy podlijeme vývarem a krátce podusíme
7. Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, podlijeme šťávou, kterou ještě dochutíme solí.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo pečenými brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy