Plátky roštěné plněné směsí z mletého masa, okurky a vejce.
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
600 g | hovězí roštěné |
200 g | mletého masa |
30 g | hladké mouky |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | plnotučné hořčice |
4 ks | nakládaných kyselých okurek |
2 ks | cibule |
1 ks | vejce |
mletý černý pepř | |
špetka mletého kmínu | |
špetka sušené majoránky | |
listy salátu | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso očistíme, omyjeme a osušíme
2. Nakrájíme na plátky, které přes fólii naklepeme
3. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí
4. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nahrubo nakrájené okurky, vejce, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a majoránkou
5. Vše dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme menší válečky, které položíme na kraj hovězích plátků a zavineme
6. Rolády zajistíme párátky
7. Cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme závitky a ze všech stran je zprudka opečeme
8. Potom je podlijeme vodou (asi 300 ml), přiklopíme poklicí a dusíme doměkka (asi 70-80 minut)
9. Měkké závitky vyndáme a udržujeme je v teple
10. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme
11. Pak ji rozšleháme metličkou, zalijeme vodou (500 ml)a na mírném plameni 20 minut povaříme
12. Hotovou omáčku přecedíme, dochutíme solí i pepřem a závitky v ní krátce prohřejeme.
– Příloha: Vařená rýže.