REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnická polévka po bakoňsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Maďarska na polévku připravenou z povařeného hovězího a kuřecího masa, mražené zeleninové směsi a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 ghovězího masa
300 gkuřecího masa
200 gmražené zeleninové směsi
30 gceleru
3 kscibule
jemné polévkové nudle
pálivá paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na větší kostky a uvaříme do poloměkka
2. K povařenému masu přidáme mraženou zeleninu, nadrobno nakrájenou očištěnou cibuli a celer
3. Polévku okořeníme paprikou a pepřem, osolíme
4. Povaříme dalších 30 minut, pak odebereme trochu vývaru, zavaříme nudle a uvařené vložíme zpět do polévky.

Doporučení:

Tuto polévku servírujeme s krajíčky bílé veky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy