REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zbojnická jehla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí kousky napíchané na jehle s anglickou slaninou a šunkou, vše zprudka orestované a zapečené se sýrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600 gvykostěných kuřecích noh
150 ganglické slaniny
150 gEidamu
150 gšunky
1 lžičkaSolamylu
1 ksmasového bujónu
2 dlvody
steakové koření
grilovací koření
vegeta
olej
voda na podlití
jehly na špíz nebo špejle

Postup:

1. Nohy rozklepeme, nakrájíme na větší kousky
2. Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na podobně velké kusy jako maso kuřecí
3. Střídavě napichujeme na jednotlivé jehly vždy kuřecí kousek, anglickou slaninu a kousek šunky, postup stále opakujeme, až vytvoříme čtyři špízy, ty pak ze všech stran mírně posypeme steakovým a grilovacím kořením
4. Zprudka pak jehly ze všech stran orestujeme na rozpáleném oleji
5. Olej zcela slijeme, přidáme vodu a vegetu, kostku masového bujónu, dochutíme špetkou grilovacího koření a necháme chvíli pod pokličkou podusit
6. Nakonec špízy vytáhneme, posypeme nastrouhaným sýrem a necháme v klasické nebo mikrovlnné troubě chvíli zapéci, až se nám sýr mírně rozpustí
7. Omáčku zahustíme solamylem rozpuštěným v malém množství studené vody (vývar musí bublat) a podle chuti dochutíme vegetou
8. Na talíř vyskládáme přílohu vždy s jednou porcí masa, mírně zalijeme omáčkou a Zbojnickou jehlu zdobíme malým množstvím nastrouhaného eidamu.

Poznámka:

Solamyl – škrobová moučka pro přípravu moučníků a také slouží k zahuštění omáček.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy