Vykrajované vánoční cukroví, které potřebuje dobře odležet, pečeme ho mezi prvními.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
300 g | cukru krupice |
1 lžíce | mletého zázvoru |
1 lžička | nastrouhané citronové kůry |
1 lžička | prášku do pečiva |
2 ks | vejce |
2 ks | žloutky |
Postup:
1. Mouku prosijeme s práškem do pečiva, cukr s vejci šleháme společně alespoň 15 minut, přišleháme nastrouhanou citronovou kůru a mletý zázvor
2. Do vyšlehaných vajec s cukrem zapracujeme mouku s práškem do pečiva, pokud se těsto bude lepit, přidáme trochu mouky
3. Vypracované těsto rozválíme na plát asi 5-7 mm silný a vykrajujeme z něj tvary, ty vyskládáme na pečící papír nebo utěrku a necháme v chladu 5-10 hodin zaschnout
4. Vykrájené cukroví vyskládáme horní stranou dolů na plech vyložený pečícím papírem
5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C asi 15 minut
6. Zázvorky musíme nechat dobře rozležet, proto je pečeme mezi prvním vánočním cukrovím.