REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z vepřového masa plněné uzeným a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové závitky plněné sýrem a plátky uzeného, podušené v zeleninovém vývaru spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4-6 ksvepřového masa (plátky kotlety nebo panenky)
100 gplátků tvrdého sýra
100 gplátků uzeného
7 ksstroužků česneku
1 ksčervené nebo žluté masité papriky
1 kscibule
6 lžictradiční sojové omáčky
2 lžícesmetany
1 lžícetekutého medu
koření Steak od Avokáda
hořčice
voda
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájíme papriku, přidáme 4-6 polévkových lžic sojové omáčky, malou lžíci plnotučné hořčice, namačkáme česnek a trochu si ho necháme stranou do závitku 2. do hrnečku dáme půlku bujonu s lžící medu, zalijeme vařící vodou (250 ml), promícháme a vše nalijeme do marinády
3. Připravíme si maso; plátky rozklepeme opatrně (doporučuji přes pytlík maso se tak neprotrhá), potřeme hořčicí s česnekem a posypeme kořením Steak od Avokáda (jiné nedoporučuji, toto koření dělá úplně jinou chuť), položíme plátky uzeného a sýru a důkladně zabalíme, můžeme použít niť, či párátka na zajištění závitků, aby nedošlo k jejich rozbalení nebo vytečení sýru, vše necháme marinovat stačí 1-2 hodiny, ale můžeme i marinování vynechat
4. Začneme restovat cibulku a jakmile začne cibulka sklovatět, přihodíme závitky a zároveň vše opékáme, dokud není cibulka dozlatova, pak pokrm zalijeme marinádou a necháme na mírném zdroji tepla dusit a probublávat, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne houstnout
5. Závitky vyndáme do připraveného nádoby a do omáčky dáme podle chuti šlehačku (dá se použít i smetánka do kávy 4-5 kalíšků), necháme provařit, zahustíme a nalijeme omáčku na závitky a necháme asi 5 minut odležet na teplé plotýnce, krásně se rozleží a změknou
6. Závitky podáváme v celku, nebo přepůlené, hojně podlité omáčkou.

Poznámka:

Auto receptu: Viktor Bureš, vášnivý kuchař amatér …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy