REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky z vepřového masa plněné uzeným a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené vepřové závitky plněné sýrem a plátky uzeného, podušené v zeleninovém vývaru spolu s dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
4-6 ksvepřového masa (plátky kotlety nebo panenky)
100 gplátků tvrdého sýra
100 gplátků uzeného
7 ksstroužků česneku
1 ksčervené nebo žluté masité papriky
1 kscibule
6 lžictradiční sojové omáčky
2 lžícesmetany
1 lžícetekutého medu
koření Steak od Avokáda
hořčice
voda
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájíme papriku, přidáme 4-6 polévkových lžic sojové omáčky, malou lžíci plnotučné hořčice, namačkáme česnek a trochu si ho necháme stranou do závitku 2. do hrnečku dáme půlku bujonu s lžící medu, zalijeme vařící vodou (250 ml), promícháme a vše nalijeme do marinády
3. Připravíme si maso; plátky rozklepeme opatrně (doporučuji přes pytlík maso se tak neprotrhá), potřeme hořčicí s česnekem a posypeme kořením Steak od Avokáda (jiné nedoporučuji, toto koření dělá úplně jinou chuť), položíme plátky uzeného a sýru a důkladně zabalíme, můžeme použít niť, či párátka na zajištění závitků, aby nedošlo k jejich rozbalení nebo vytečení sýru, vše necháme marinovat stačí 1-2 hodiny, ale můžeme i marinování vynechat
4. Začneme restovat cibulku a jakmile začne cibulka sklovatět, přihodíme závitky a zároveň vše opékáme, dokud není cibulka dozlatova, pak pokrm zalijeme marinádou a necháme na mírném zdroji tepla dusit a probublávat, dokud maso nezměkne a omáčka nezačne houstnout
5. Závitky vyndáme do připraveného nádoby a do omáčky dáme podle chuti šlehačku (dá se použít i smetánka do kávy 4-5 kalíšků), necháme provařit, zahustíme a nalijeme omáčku na závitky a necháme asi 5 minut odležet na teplé plotýnce, krásně se rozleží a změknou
6. Závitky podáváme v celku, nebo přepůlené, hojně podlité omáčkou.

Poznámka:

Auto receptu: Viktor Bureš, vášnivý kuchař amatér …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy