Plátky krůtího masa plněné náplní ze spařeného špenátu a dalších ingrediencí, obalené anglickou slaninou, podušené na cibulovém základě doměkka.
Ingredience:
600 g | krůtích prsou |
8 ks | plátků slaniny |
1 ks | cibule |
olivový olej | |
voda | |
Na náplň: | |
200 g | strouhaného tvrdého sýra |
100 g | šunky |
1 hrst | čerstvých špenátových listů |
1 ks | vejce |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Do mísy dáme spařené, na jemno nasekané špenátové listy, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, na drobno nakrájenou šunku, vejce, promícháme, dochutíme solí a pepřem
2. Očištěné krůtí maso nakrájíme přes vlákno na plátky, zlehka naklepeme, potřeme připravenou náplní, stočíme a každý plátek omotáme 2 plátky slaniny, pak spíchneme párátkem
3. Na rozehřátém oleji maso zprudka ze všech stran opečeme, přidáme oloupanou, na osminky nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka (asi 30 minut).
Jestli zbyla nějaká náplň, můžeme ji rozložit mezi závitky.