Zbydou vám brambory a pár listů zelí? Pak si můžete připravit například závitky podle tohoto receptu. Zbylé suroviny určitě budete mít doma, snad kromě omáčka Hellmann’s Salsa Brava, kterou si ale můžete koupit v každém větším obchodě s potravinami.
Ingredience:
cca 1/4 ks | čínské zelí |
2-4 ks | vařené brambory |
1 ks | červená cibule |
1 ks | čerstvá paprika |
1 ks | chilli paprička |
1 plechovka | tuňáka v konzervě |
vařené vejce | |
sůl | |
Na obalení a usmažení: | |
strouhanka (panko) | |
hladká mouka | |
vejce | |
Ostatní: | |
omáčka Hellmann's Salsa Brava |
Postup:
- Listy čínského zelí zalijte horkou vodou a nechte odstát 30 minut.
- Brambory, vařená vejce a papriku nakrájejte na kostičky, případně pár vařených brambor rozmačkejte.
- Na oleji z konzervy tuňáka orestujte nakrájenou červenou cibuli, přidejte pokrájené vejce, brambory, papriky, rozdrobeného tuňáka, eventuálně ochuťte solí a chilli papričkou. Přidané rozmačkané brambory směs trochu spojí.
- Změklé listy zelí vyndáme z vody, položíme na krájecí desku, osušíme a vyřízneme z listu trojúhelník tvrdé části. Ke špičce listu přidáme trochu připravené směsi, křížem přeložíme přes směs dolní konce listu a zabalíme do úhledného balíčku, tak aby byly všechny strany uzavřené.
- Připravíme si všechny tři ingredience pro trojobal a závitky v nich obalíme. Poté je v pánvi na oleji opečeme dozlatova.
- Podáváme obohacené o studenou omáčku Salsa Brava.
Recept k článku: Češi se snaží jídlem neplýtvat. Osmdesát procent z nich tvrdí, že potraviny nikdy nevyhazuje
zdroj: www.unilever.cz