REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závitky plněné rýží a vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kapustové listy plněné pečeným masem, vařenou rýží, cibulkou, petrželkou a vejcem, stočené do tvaru závitků a podušené doměkka, servírované spolu s podušenou kapustou.


Ingredience:
500 gkapusty
300 guvařené rýže
200 gpečeného vepřového masa
100 mlsmetany
2 lžícenasekané petrželky
3 lžíceoleje
3 ksjarní cibulky
2 ksstroužků česneku
1 kscibule
1 ksvejce
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Čtyři velké kapustové listy spaříme v osolené vodě, vyřízneme z nich silná žebra, necháme zchladnout a zbylou kapustu nakrájíme na jemné nudličky
2. Oloupanou cibuli i česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na lžíci rozehřátého oleje, přidáme nakrájenou kapustu, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme 10 minut
3. Na zbylém oleji orestujeme na menší kousky nasekané jarní cibulky, přidáme pečené, na kostičky nakrájené maso, vařenou rýži, promícháme, necháme zchladnout, pak vmícháme rozklepnuté vejce, petrželku, sůl a pepř
4. Na kapustové listy rozložíme připravenou náplň, po stranách přeložíme, zabalíme, převážeme nití a hotové závitky dáme k podušené kapustě, podlijeme smetanou a pod pokličkou za občasného míchání pozvolna dusíme asi 10 minut.

Doporučení:

Podáváme s opečenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy