Závitky z telecího masa plněné pórkem, kumkvaty, servírované přelité omáčkou z výpeku.
Ingredience:
600 g | telecí svíčkové nebo kýty |
200 g | kumkvatů |
1 lžíce | oleje |
1 lžíce | másla |
1 ks | pórku |
špetka mletého pepře | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Pórek rozebereme, zelené listy spaříme asi 3 minuty ve vroucí vodě, necháme okapat a nožem nakrájíme na menší kousky
2. Očištěné maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně listy pórku, kumkvaty, zarolujeme, převážeme nití, opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, dáme do rozehřáté trouby, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka
3. Hotové maso vyndáme, uchováme v teple, ve výpeku rozpustíme máslo, přidáme zbylý nakrájený pórek, kumkvaty a krátce orestujeme.
Na talíři závitky přelijeme šťávou a servírujeme s dušenou rýží.
Poznámka:Kumkvaty připomínají malé šišaté pomeranče, jsou jen o trochu větší než olivy, šťavnaté, nakyslá dužina se konzumuje i s jemnou sladkou slupkou, která se neošetřuje chemicky. Kumkvaty můžeme nahradit malými mandarinkami.