REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s tvarohovo-meruňkovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin z listového těsta plněný tvarohovou náplní a meruňkami, upečený dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 ksvejce na potření
moučkový cukr na posypání
hladká mouka na pomoučení
Na náplň:
2 lžícevanilkového pudinkového prášku
400 gměkkého tvarohu
300 gkompotovaných meruněk
100 gmoučkového cukru
2 ksvajec
1 kssáčku vanilkového cukru
šťáva i nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

Postup:

1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce do něho vmícháme vanilkový pudinkový prášek
2. Do mísy dáme měkký tvaroh, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, moučkový cukr, vanilkový cukr a vše promícháme, pak zlehka vmícháme připravený tuhý sníh
3. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o velikosti asi 40×40 cm, z těsta ukrojíme 10 cm široký pruh, který položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
4. Na okraj zbylého těsta v silnější vrstvě rozetřeme tvarohovou náplň, na ni do středu rozložíme okapané meruňky, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přehneme přes sebe tak, aby spoj těsta byl dole
5. Závin položíme do středu těsta na plechu, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 35 minut), po upečení necháme na kovové mřížce vychladnout a před podáváním pocukrujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy