REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Závin s tvarohem a broskvemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné tvarohem a broskvemi, stočené do závinu, upečené, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
300 glistového těsta
300 gbroskví
250 gměkkého tvarohu
80 glučiny
2 lžícecukru krupice
1 lžícesmetany 12 % na potření
1 lžícekrupičky
2 ksvejce
hladká mouka na vál
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy dáme měkký tvaroh, lučinu, jedno rozklepnuté vejce, krupicový cukr, krupičku a vše dobře vyšleháme
2. Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník silný asi 2 mm, potřeme připravenou tvarohovou náplní a poklademe očištěnými broskvemi nakrájenými na jemné plátky
3. Okraje těsta lehce potřeme vejcem rozšlehaným se smetanou, těsto i s náplní zavineme, okraje k sobě dobře přimáčkneme, závin dáme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem a ve vyhřáté troubě při 180 °C pečeme dozlatova (asi 30 minut), necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy