REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování václavek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Václavky naložené ve sladkokyselém nálevu, sterilované.


Ingredience:
Nálev:
2 lvody
550 ml8 % octa
150 gcukru
70 gsoli
2 kscelého pepře
2 ksnového koření
1 ksbobkového listu
stroužky česneku
Ostatní:
300 g a vícezdravých plodnic václavek
1 palicečesneku
menší zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:

1. Nejprve si připravíme nálev, všechny ingredience smícháme a přivedeme k varu, pak ihned odstavíme a necháme vychladnout, pozor, nevaříme!
2. Václavky očistíme, opereme a povaříme cca 10 minut v čisté vodě
3. Scedíme, propláchneme, dáme je do větší nádoby a prolijeme vychladlým nálevem
4. Pak houby odložíme do chladna a necháme 12 hodin natáhnout lákem, občas je promícháme
5. Nakonec naplníme skleničky houbami i s nálevem, do každé vložíme po jednom stroužku česneku a dobře uzavřeme
6. Sterilujeme při teplotě 100 °C cca 35 minut.

Doporučení:

Používáme jen malé a zdravé hlavičky václavek!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy