REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zavařování klobás II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klobásy můžeme sterilací uchovat na horší časy, aniž by nám vysychaly a zachovaly si svoji chuť i vůni. Recept je starý a velmi jednoduchý.


Ingredience:
Rozpis na 1 sklenici o objemu 0,7 l:
4-5 ksklobás, záleží na jejich tlouščce
1 dlvody
1 kszavařovací sklenice o objemu 0,7 l s víčky

Postup:

1. Sklenice důkladně umyjeme a vytřeme utěrkou, do sklenic nalijeme 1 dl vody, narovnáme nožičky klobás (vejdou se do jedné sklenice podle tloušťky 4 až 5 kusů)
2. Sklenice zavíčkujeme, narovnáme do hrnce a zavařuje při 80°C 1 hodinu
3. Druhý den postup zopakujeme, tedy opět při teplotě 80 °C zavařujeme další 1 hodinu
4. Klobásy takto sterilované vydrží několik měsíců, pokud je dřív nespotřebujeme, jsou jak čerstvé, stačí ohřát jen v teplé vodě nebo sníst studené.

Doporučení:

Podobně se dá zavařit vyuzená slanina nebo uzené maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy