REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zatloukané řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vepřové řízky obalené ve vejci a strouhance, osmažené a dopečené na pekáčku podlité vývarem.


Ingredience:
Pro 5 osob:
5 ksplátků masa
4 ksvajec
1/2 lvývaru
mléko
strouhanka
vegeta
pepř
sůl

Postup:

1. Řízky naklepeme, na okraji nařízneme, aby se nekroutily a posolíme 2. V misce rozkvedláme vejce s mlékem ochutíme vegetou a pepřem 3. Strouhanku nasypeme do igelitového pytlíku, vložíme vždy jeden řízek a strouhanku do něj pořádně zatlučeme
4. Rozpálíme na pánvi olej, zapneme troubu, a bokem nachystáme vývar a pekáček
5. Každý obalený řízek omočíme ve vejci a zprudka opečeme na pánvi z obou stran, hned je klademe do pekáčku a všechny pak zalijeme vývarem
6. Dáme do trouby a pečeme při teplotě 175 °C do měkka, průběžně kontrolujeme a případně doléváme vývar nebo jen vodu.

Doporučení:

– Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.

Poznámka:

– Z vepřového masa použijeme na tento recept nejlépe krkovici nebo kýtu.- Podobně lze upravit i řízky kuřecí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy