Opečené telecí řízky na másle, naskládané do zapékací misky se sterilizovaným chřestem a šunkou, posypané sýrem, přelité bílým vínem, pokapané koňakem, nakonec zapečené v troubě.
Ingredience:
4 ks | telecích řízků (po 150 g) |
200 g | sterilizovaného chřestu |
100 g | ementálu |
100 g | šunky |
60 g | másla |
4 lžíce | bílého vína |
1 lžíce | koňaku |
sůl |
Postup:
1. Telecí řízky si omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Sterilizovaný chřest si scedíme a necháme okapat, šunku si nakrájíme na proužky, ementál si nastrouháme
3. Na pánvi si rozehřejeme máslo a telecí řízky opečeme z obou stran, poté přeložíme do zapékací misky vymazané máslem
4. Na telecí řízky v zapékací položíme okapaný chřest a posypeme šunkou a nastrouhaným sýrem, přelijeme vínem a pokapeme koňakem
5. Poté zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapékáme asi 15-20 minut
6. Zapečené telecí řízky podáváme ihned, dokud jsou teplé, například s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.