REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný telecí řízek s chřestem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené telecí řízky na másle, naskládané do zapékací misky se sterilizovaným chřestem a šunkou, posypané sýrem, přelité bílým vínem, pokapané koňakem, nakonec zapečené v troubě.


Ingredience:
4 kstelecích řízků (po 150 g)
200 gsterilizovaného chřestu
100 gementálu
100 gšunky
60 gmásla
4 lžícebílého vína
1 lžícekoňaku
sůl

Postup:

1. Telecí řízky si omyjeme, osušíme, naklepeme a osolíme
2. Sterilizovaný chřest si scedíme a necháme okapat, šunku si nakrájíme na proužky, ementál si nastrouháme
3. Na pánvi si rozehřejeme máslo a telecí řízky opečeme z obou stran, poté přeložíme do zapékací misky vymazané máslem
4. Na telecí řízky v zapékací položíme okapaný chřest a posypeme šunkou a nastrouhaným sýrem, přelijeme vínem a pokapeme koňakem
5. Poté zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapékáme asi 15-20 minut
6. Zapečené telecí řízky podáváme ihned, dokud jsou teplé, například s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy