REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékaný rýžový pudink

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže promíchaná s cukrem, tuhým sněhem, žloutky, banánem a jablkem, v troubě zapečená, zdobená kousky ovoce.


Ingredience:
250 grýže
100 gmásla
75 gmoučkového cukru
4 ksvajec
2 ksvanilkových cukrů
1 kscelé skořice
1 ksskořicového cukru
1 ksbanánu
1 ks jablka
1 lmléka
máslo na vymazání

Postup:

1. Mléko dáme vařit spolu s 1 vanilkovým cukrem a kusem celé skořice
2. Po zavaření přidáme propláchnutou rýži, vaříme na mírném ohni asi 25 minut (až se mléko vsákne do rýže), vyndáme skořici a necháme vychladnout
3. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a druhým vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a ušleháme do pěny
4. Pak přidáme uvařenou vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Oloupaný banán i jablko zbavené jádřince nakrájíme na menší kousky, promícháme se skořicovým cukrem a vmícháme do rýžové směsi (pár kousků necháme bokem na ozdobu)
6. Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme rýžovou směsí, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut
7. Před servírováním ozdobíme zbylými kousky ovoce.

Doporučení:

Můžeme použít i jiné ovoce např. kompotované jahody nebo broskve.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy