Uvařená rýže promíchaná s cukrem, tuhým sněhem, žloutky, banánem a jablkem, v troubě zapečená, zdobená kousky ovoce.
Ingredience:
250 g | rýže |
100 g | másla |
75 g | moučkového cukru |
4 ks | vajec |
2 ks | vanilkových cukrů |
1 ks | celé skořice |
1 ks | skořicového cukru |
1 ks | banánu |
1 ks | jablka |
1 l | mléka |
máslo na vymazání |
Postup:
1. Mléko dáme vařit spolu s 1 vanilkovým cukrem a kusem celé skořice
2. Po zavaření přidáme propláchnutou rýži, vaříme na mírném ohni asi 25 minut (až se mléko vsákne do rýže), vyndáme skořici a necháme vychladnout
3. V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a druhým vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a ušleháme do pěny
4. Pak přidáme uvařenou vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
5. Oloupaný banán i jablko zbavené jádřince nakrájíme na menší kousky, promícháme se skořicovým cukrem a vmícháme do rýžové směsi (pár kousků necháme bokem na ozdobu)
6. Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme rýžovou směsí, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 20 minut
7. Před servírováním ozdobíme zbylými kousky ovoce.
Můžeme použít i jiné ovoce např. kompotované jahody nebo broskve.