REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané zelené fazolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zelené fazolky zapečené spolu s uvařenými bramborami, sýrem, vejci, smetanou …


Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby:
300 gbrambor
250 gzelených fazolek
150 gtvrdého sýra
200 mlzakysané smetany
4 ksvajec
2 kscibule
2 ksrajčat
3 lžícekečupu
2 lžíceoleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Ve slupce uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
2. Zelené fazolky očistíme, odkrojíme konce, lusky podle potřeby překrojíme na polovinu, spaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat
3. Vejce (3 ks) uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme spolu s omytými rajčaty na plátky
4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a krátce zpěníme na rozehřátém oleji
5. Na dno zapékací mísy rozetřeme orestovanou cibuli a na ni vrstvu nakrájených brambor
6. Osolíme, rozložíme polovinu rajčat i vajec a zakapeme kečupem
7. Nakonec rozložíme vrstvu fazolek, zbylá nakrájená rajčata a vejce
8. Vše osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali zbylé vejce
9. Povrch posypeme na jemno nastrouhaným tvrdým sýrem
10. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme při 190 °C asi 25 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy