Zelené fazolky zapečené spolu s uvařenými bramborami, sýrem, vejci, smetanou …
Ingredience:
Rozpis pro 4 osoby: | |
300 g | brambor |
250 g | zelených fazolek |
150 g | tvrdého sýra |
200 ml | zakysané smetany |
4 ks | vajec |
2 ks | cibule |
2 ks | rajčat |
3 lžíce | kečupu |
2 lžíce | oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Ve slupce uvařené vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka
2. Zelené fazolky očistíme, odkrojíme konce, lusky podle potřeby překrojíme na polovinu, spaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat
3. Vejce (3 ks) uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme spolu s omytými rajčaty na plátky
4. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a krátce zpěníme na rozehřátém oleji
5. Na dno zapékací mísy rozetřeme orestovanou cibuli a na ni vrstvu nakrájených brambor
6. Osolíme, rozložíme polovinu rajčat i vajec a zakapeme kečupem
7. Nakonec rozložíme vrstvu fazolek, zbylá nakrájená rajčata a vejce
8. Vše osolíme, opepříme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali zbylé vejce
9. Povrch posypeme na jemno nastrouhaným tvrdým sýrem
10. Mísu vložíme do vyhřáté trouby a pokrm zapečeme při 190 °C asi 25 minut.