REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané švýcarské brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor prokládané salámem, cibulí, česnekem a strouhaným sýrem, přelité smetanou s rozešlehanými vajíčky, zapečené dozlatova.


Ingredience:
3/4 kgbrambor
300 gtrvanlivého salámu
100 gstrouhaného sýra
80 gmásla
1/4 lsmetany
3 ksstroužků česneku
2 ksstředně velkých cibulí
2 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Syrové brambory i cibule oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky
2. Oloupané stroužky česneku nasekáme na hrubo, salám nakrájíme na kolečka asi půl centimetrů silná, smetanu osolíme a opepříme
3. Do máslem vymazaného pekáčku rozložíme plátky brambor máčených ve smetaně, pak kolečka salámu, nasekaný česnek a plátky cibule
4. Vše posypeme polovinou na jemno nastrouhaného sýra, překryjeme další vrstvou brambor, posypeme druhou polovinou strouhaného sýra a pokapeme rozpuštěným máslem
5. Dáme do předehřáté trouby a když se začne pokrm péct, zalijeme zbylou smetanou s rozšlehanými vejci a upečeme při 180 °C dozlatova.

Doporučení:

Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako přílohu k pečenémi bílému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy