REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené brambory zalité smetanou a zapečené ve vrstvách spolu s uzeným bokem, cibulí a vejci uvařenými na tvrdo.


Ingredience:
8 ksstředně velkých brambor
4 ksnatvrdo uvařená vejce
2 ksmenší cibule
250 guzeného boku (nebo jiné uzeniy... buřt, kabanos ...)
2 lžícesádla
1/2 kelímkusmetany na vaření 12 %
čerstvě drcený pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka cca 13 minut, pak je necháme vychládnout
2. Cibuli a uzený bok nakrájíme na kostičky
3. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme 1 lžící sádla
4. Chladné brambory a uvařená vejce nakrájíme na plátky (já krájím obojí v kráječi na vajíčka)
5. Do pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, uzený bok, plátky vajec, opět osolíme a opepříme, vrchní vrstvu tvoří opět plátky brambor
6. Všechno to zalejeme smetanou, osolíme, opepříme a poklademe vločkami sádla
7. V troubě zapékáme při 200 °C cca 40 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy