REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapékané brambory se salámem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Silnější plátky uvařených brambor pokladené ve vrstvách se salámem, zapečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
250 gsalámu
4-5 ksvajec
3 dclmléka
tuk
strouhanka
sůl
mletý černý pepř

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka, pak je oloupeme a prochladlé krájíme na silnější plátky
2. Salám nakrájíme na tenčí kolečka nebo plátky, pekáč vymastíme tukem a vysypeme strouhankou
3. Na dno pekáče poklademe plátky brambor, osolíme je, opepříme a pokapeme tukem
4. Dále na brambory dáme vrstvu salámu a na ni opět brambory a tak vrstvy střídáme, poslední vrstvu tvoří brambory
5. Povrch vyskládaného pekáče opět posolíme a opepříme a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 190-200 °C, směs zapečeme
6. Asi po 15 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vejce a vše dopečeme dozlatova.

Doporučení:

Takto zapečené brambory servírujeme se saláty či kyselou okurkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy