Uvařený hrách urovnaný do zapékací misky, posypaný opraženou strouhankou a osmahnutou cibulkou, zapečený v troubě.
Ingredience:
300 g | neloupaného hrachu |
1 ks | větší cibule |
3 lžíce | strouhanky |
3 lžíce | sádla |
sůl |
Postup:
1. Hrách si přebereme, propláchneme a namočíme na několik hodin do studené vody, poté v téže vodě uvaříme doměkka, pak scedíme a necháme okapat
2. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno a na lžíci sádla ji osmahneme dohněda
3. Strouhanku na sucho opražíme, pak jí omastíme lžící sádla a promícháme s osmahnutou cibulkou
4. Zapékací misku vymažeme zbylým sádlem, poté urovnáme okapaný vařený hrách a povrch posypeme strouhankou s cibulí 5. Misku vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a zapečeme asi 20 minut, poté servírujeme.