REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené vepřové plátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené brambory upečené s kotletami, přelité smetanou smíchanou s hořčící a strouhaným sýrem.


Ingredience:
1 kgbrambor
200 gstrouhaného eidamu
100 mlzeleninového vývaru
200 mlsmetany 30%
2 lžíceolivového oleje
1 lžícedijonské hořčice
4 ksplátků vepřové pečeně
2 kssnítků tymiánu
1 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. V pekáčku smícháme nakrájené brambory, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, tymián, zeleninový vývar a olivový olej, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozprostřeme na dně pekáčku
3. Navrch položíme kotlety, přelijeme smetanou smíchanou s dijonskou hořčicí a na jemno strouhaným sýrem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 50 minut), pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy