Ochucené brambory upečené s kotletami, přelité smetanou smíchanou s hořčící a strouhaným sýrem.
Ingredience:
1 kg | brambor |
200 g | strouhaného eidamu |
100 ml | zeleninového vývaru |
200 ml | smetany 30% |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | dijonské hořčice |
4 ks | plátků vepřové pečeně |
2 ks | snítků tymiánu |
1 ks | cibule |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, očištěné kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. V pekáčku smícháme nakrájené brambory, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, tymián, zeleninový vývar a olivový olej, osolíme, opepříme a rovnoměrně rozprostřeme na dně pekáčku
3. Navrch položíme kotlety, přelijeme smetanou smíchanou s dijonskou hořčicí a na jemno strouhaným sýrem
4. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme doměkka (asi 50 minut), pokud se bude horní vrstva připalovat, přiklopíme alobalem.