Vypeckované kompotované švestky střídavě naskládané do zapékací misky s vrstvami tuhého sněhu z bílku, posypané nasekanými jádry ořechů a zapečené v troubě hezky dorůžova.
Ingredience:
800 g | kompotovaných švestek |
100 g | krystalového cukru |
50 g | jader vlašských ořechů |
50 g | moučkového cukru |
3 ks | bílků |
máslo |
Postup:
1. Kompotované švestky si scedíme a necháme okapat, pak švestky vypeckujeme
2. Pak si z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme nejdříve krystalový cukr a pak moučkový
3. Poté si zapékací misku vymažeme máslem, dno vytřeme třetinou sněhu a poklademe švestkami, na švestky dáme opět vrstvu sněhu a na něj opět švestky, jako poslední bude vrstva sněhu
4. Povrch posypeme nasekanými jádry vlašských ořechů a zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 160 °C, švestky se sněhem zapečeme hezky dorůžova
5. Zapečené švestky servírujeme teplé a pokapané šťávou z kompotu.