V remosce zapečené německé špecle a to spolu s vejci, anglickou slaninou, cibulí, mlékem a nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
1 balíček | špeclí |
200 ml | mléka |
200 g | sýra |
150 g | anglické slaniny |
2 ks | vejce |
1 ks | malé cibule |
3 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | oleje |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, slaninu na tenké proužky
2. Na pánvi necháme slaninu rozškvařit, přidáme cibuli a společně orestujeme
3. Špecle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme a necháme důkladně okapat
4. V misce prošleháme mléko s vejcem, přidáme sůl, pepř a polovinu nastrouhaného sýra, promícháme se špeclemi
5. Špecle přendáme do nádoby vymazané olejem a vysypané strouhankou, uzavřeme a pečeme dozlatova
6. Ke konci pečení pokrm zasypeme zbylým sýrem
7. Jednotlivé porce na talíři zdobíme orestovanou cibulkou se slaninou.
Recept na domácí špecle najdete zde: Špecle (Spätzels).