Další streetfoodový recept který připravila blogerka Markéta v troubě ve spolupráci s firmou McCain. Jde o větší žampióny naplněné směsí sýra, šunky, cherry rajčátek, cibule a vejce, zapečené v troubě.
Ingredience:
8 ks | větších žampionů |
1 ks | vejce vařené natvrdo |
1/2 ks | červená cibule |
200 g | tvrdého sýra (gouda nebo cheddar) |
200 g | šunky v celku |
1 balení | cherry rajčátek |
pepř | |
sůl | |
Na hranolky a dip: | |
1 balení | hranolků McCain Crispers |
1 kelímek | zakysané smetany |
1/2 ks | červené cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Žampiony očistíme a z kloboučků vyřízneme třeň. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- Žampiónové klobouky naplníme směsí nakrájeného sýra a šunky na kostičky, vajíčka, červené cibulky a cherry rajčátek. Dáme péct na cca 20 minut.
- Hranolky McCain Crispers připravíme podle návodu na obalu a podáváme společně se zapečenými houbami a dipem, který umícháme z kysané smetany, nasekané zbývající červené cibulky, soli a pepře.
Recept k článku: Stylové streetfoodové recepty pro vás a vaše přátele