REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené nové brambory s brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené plátky brambor prokládané brynzou a vypečenou slaninou, zalité smetanou s vejci, v troubě zapečené.


Ingredience:
1 kgnových brambor + voda
300 gbrynzy
250 gslaniny v celku
30 gmásla
250 mlsmetany ke šlehání
3 ksvajec
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory uvaříme ve slupce do téměř měkka, pak je scedíme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky
2. Mezitím na rozehřáté pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu
3. Částí rozpuštěného másla vymažeme zapékací mísu, vyskládáme ji vrstvou plátků brambor, potřeme brynzou prošlehanou s trochou smetany a posypeme částí vypražené slaniny, stejně pokračujeme do spotřebování surovin, poslední vrstvu tvoří brambory
4. Vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a zapečeme 10 minut, poté vše rovnoměrně zalijeme zbylou smetanou prošlehanou s vejci, solí i pepřem, poklademe zbylými lupínky másla a dáme do trouby zapéct ještě asi na 25 minut.

Doporučení:

Podáváme s kefírem, ozdobené čerstvou majoránkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy