REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené lečo s mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušená rýže vyskládaná ve vrstvách v zapékací misce spolu se zeleninou a mletým masem, přelitá orestovanou cibulkou zalitou zakysanou smetanou, zapečená dokřupava.


Ingredience:
400 gspařených a oloupaných rajčat
300 gmletého masa
300 gzelených paprik
300 gžlutých paprik
150 gpropláchnuté a vařící vodou spařené rýže
100 mlzakysané smetany
3 lžíceslunečnicového oleje
1 ksvětší cibule
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Spařenou a slitou rýži vložíme do vroucí osolené vody s olejem a dusíme pod pokličkou doměkka
2. Na dno zapékací misky vyskládáme kolečka rajčat, na nudličky nakrájené papriky, dále vrstvu měkké rýže a nakonec mleté maso, každou vrstvu osolíme (kromě rýže) a poprášíme mletým pepřem
3. Cibuli nakrájenou na jemno necháme zesklovatět na rozpáleném oleji na pánvi, posypeme mletou červenou paprikou, zalijeme sběračkou horké vody a zakysanou smetanou, promícháme a nalijeme do zapékací misky
4. Pokrm dusíme, v troubě vyhřáté na 190-200 °C, přikrytý asi 20 minut, potom ho dopečeme odkrytý dokřupava.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme čerstvé pečivo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy