Do klobás vložené kousky sýru, uzeniny pokladené na slaninu a na pánvi zapečené.
Ingredience:
16 silných plátků | anglické slaniny |
150 g | ementálu nebo goudy (na plátky nakrájený) |
4 ks | bavorské klobásy |
řeřichové výhonky |
Postup:
1. Klobásu rozkrojíme podélně a potom ještě na polovinu, z každé klobásy tak získáme 4 kousky a ty vějířkovitě nakrojíme
2. Sýr nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a do každého nakrojení klobásy vložíme jeden kousek sýra
3. Pokud má slanina kůži, odkrojíme ji a pak do každé pánvičky položíme po dvou překlopených plátků slaniny
4. Na slaninu přidáme připravenou klobásu se sýrem a zapékáme asi 15 minut, dokud se nezačne sýr rozpouštět
5. Hotové klobásy podáváme přímo na pánvičce ozdobené čerstvou řeřichou.