REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené klobásky se slaninou a sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do klobás vložené kousky sýru, uzeniny pokladené na slaninu a na pánvi zapečené.


Ingredience:
16 silných plátků anglické slaniny
150 gementálu nebo goudy (na plátky nakrájený)
4 ksbavorské klobásy
řeřichové výhonky

Postup:

1. Klobásu rozkrojíme podélně a potom ještě na polovinu, z každé klobásy tak získáme 4 kousky a ty vějířkovitě nakrojíme
2. Sýr nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a do každého nakrojení klobásy vložíme jeden kousek sýra
3. Pokud má slanina kůži, odkrojíme ji a pak do každé pánvičky položíme po dvou překlopených plátků slaniny
4. Na slaninu přidáme připravenou klobásu se sýrem a zapékáme asi 15 minut, dokud se nezačne sýr rozpouštět
5. Hotové klobásy podáváme přímo na pánvičce ozdobené čerstvou řeřichou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy