REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zapečené hranolky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hranolky opečené v troubě dozlatova, promíchané s ostravskou klobásou a mraženou zeleninou, zapečené spolu se strouhaným sýrem.


Ingredience:
1 kgpředsmažených hranolků
300 geidamu
10 mloleje
2-3 ksostravské klobásy
1 ksmražené zeleniny (lahůdkové směsi)
špetka koření na americké brambory
sůl

Postup:

1. Na plech s pečicím papírem dáme olej, rozložíme předsmažené hranolky, osolíme, dáme do trouby a pečeme při 170 °C dokřupava (asi 20 minut)
2. Ostravské klobásy nakrájíme na kolečka a eidam nastrouháme nahrubo
3. K hotovým hranolkům přidáme nakrájené klobásy, mraženou zeleninu, vše okořeníme kořením na americké brambory a zlehka promícháme
4. Pak pečeme asi 10 minut, posypeme strouhaným sýrem a necháme ještě zapéci.

Doporučení:

Podáváme s tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy