Brambory nakrájené na plátky s cibulí, vepřovým masem ve vlastní šťávě, okořeněné, přelité rajčatovým protlakem a zapečené dozlatova.
Ingredience:
700 g | oloupaných brambor |
330 g | vepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva) |
300 g | cibule |
5 lžic | rajčatového protlaku |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Z konzervy oddělíme část sádla a vymastíme jím větší pekáček
2. Syrové brambory a oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, pak je rovnáme ve vrstvách střídavě s vepřovým masem nakrájeným na menší kousky do vymaštěného pekáčku
3. Každou vrstvu osolíme, opepříme a vše zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným s vodou tak, aby potraviny byly právě potopeny
4. Pečeme asi půl hodiny přikryté a dopečeme odkryté, aby všechna tekutina byla odpařená.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Poznámka:Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.